perjantai 17. kesäkuuta 2011

Faktat kehiin!

Mikä Käyrälampi?
Käyrälampi on 90,2ha kokoinen järvi Kouvolassa, Kymenlaaksossa ja kuuluu Kymijoen vesistöalueeseen. Käyrälammen uimaranta sijaitsee n. 6km Kouvolan keskustasta itään, Tykkimäen huvipuiston välittömässä läheisyydessä. Rantaviivaa on n. 250m jonka lisäksi rannalla on suuri, lähes 100m pitkä laituri ja 12 rantalentopallo kenttää. Uimaranta on yksi Kouvolan kävijämääriltään suurimmista ja luokitukseltaan EU-uimaranta. Käyrälammen uimaranta on ainoa valvottu uimaranta Kouvolassa.

Sano vaan Käyski
Kouvolassa ranta tunntetaan nimellä Käyski. Rannan sijainti lähellä keskustaa, mukavan loivasti syvenevä ranta, iso laituri ja hyvät rantalentis kentät tekevät Käyskistä kesäpäivinä suositun paikan. Parhaimmillaan rannalla voi olla 800 ihmistä saman aikaisesti viettämässä kesäpäivää, päivän yhteelasketun ihmismäärän ollessa jopa 3000. Rannan kokoon nähden määrä on suuri vaikkei pärjääkään esimerkiksi pääkaupunkiseudun isoille rannoille.

Mikä Rantapelastaja?
Rantapelastaja on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton Rantapelastajakurssin suorittanut henkilö joka saa ja osaa työskennellä pelastajana uimarannalla. Rantapelastajan tulee hallita uiminen eri tekniikoilla avovedessä, pelastuksen suorittaminen turvallisesti käytössään olevilla apuvälineillä, (ihanne tapauksessa käytössä on pelastuslauta ja torpedo), ensiapu ja elvytys, etsintäsukellukset, henkilön siirrot maalla, rantaa koskeva lainsäädäntö sekä asiakaspalvelu. Rantapelastaja kurssi kestää kaksi viikonloppua ja sisältää paljon käytännön harjoittelua ja monta testiä kurssin läpäisemiseksi. Homma ei ole helppo!

Käyrälampi: 
Rantapelastajat- SUH:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti